Fun & Forget

6 t/m 12 jaar

Woensdag 26 juni

14.30 tot 17.00

Springkussen, stormbaan en zeskamp

 

12 t/m 18 jaar

Vrijdag 28 juni

19.30 tot 22.00

Pijl- en boogschieten en gezellige avond

 

Meld je hieronder aan voor deze activiteit

Voor wie is Fun & Forget?

Fun & Forget is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 18 jaar die door omstandigheden thuis soms onbewust op een tweede plek terechtkomen. Hierbij valt onder andere te denken aan jonge mantelzorgers. Ook kinderen die zich in een problematische thuissituatie bevinden of het financieel moeilijk hebben thuis kunnen zich hiervoor aanmelden. Daarnaast zijn kinderen welkom, die vanwege de onveilige situatie in hun land van herkomst gevlucht zijn naar Nederland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmeldingsformulier Fun & Forget

Naam(Vereist)
Heb je al een keer meegedaan aan Fun & Forget?(Vereist)
Mocht je een vraag hebben, dan kan je deze hier stellen.

Zwartewaterland Panna Champions 2024!

Voorrondes

  • 24 juli Zwartsluis
  • 25 juli Hasselt
  • 26 juli Genemuiden

Finales

  • 28 augustus Hasselt

Jongerenwerk Organiseert Eerste Editie van ‘Zwartewaterland Panna Champions’

Zwartewaterland – Het jongerenwerk van Zwartewaterland kondigt met trots de eerste editie van de ‘Zwartewaterland Panna Champions’ aan. Deze zomer strijden jongeren in drie leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel van Panna Champion 2024. De voorrondes vinden plaats op 24, 25 en 26 juli, gevolgd door een spannende finale op 28 augustus in Hasselt.

Leeftijdscategorieën en Voorrondes

De competitie is opgedeeld in drie leeftijdsgroepen: 8 t/m 11 jaar, 12 t/m 15 jaar, en 16 t/m 20 jaar. De voorrondes worden gehouden in verschillende locaties binnen Zwartewaterland:

  • 24 juli: Zwartsluis (Sportkooi Cingellanden 1)
  • 25 juli: Hasselt (Skatebaan naast de sporthal)
  • 26 juli: Genemuiden  (Pannakooi Tagbos)

Finale in Hasselt

De finale, waar de beste teams uit de voorrondes het tegen elkaar opnemen, zal plaatsvinden op 28 augustus in Hasselt. Hier zullen de jonge talenten hun beste moves en skills tonen om uiteindelijk gekroond te worden tot de Zwartewaterland Panna Champion van 2024. De finales vinden plaats op de oude skatebaan in Hasselt, naast de van der Breggen Sporthal.

 

 

Aanmelden en Meedoen

Aanmelden kan eenvoudig door de QR-code op de poster te scannen of je via onderstaande link op te geven. Voor alle vragen rondom Panna Champions 2024 kan je contact opnemen met jongerenwerker Henk de Jonge via het e-mailadres h.dejonge@zwartewaterland.nl. Ook kan je hem een whatsapp bericht sturen of bellen via 0615278719.

https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=oPhxaizkeU6-zODsx97ylDAhVmL6QDpNrnbtO9s81DVUREVFMUQ0VExTRU9TQTlYS09ZNkMwWU0xUi4u&origin=QRCode&qrcodeorigin=presentation

 

Let op! Alle informatie over het toernooi zoals speeltijden, spelregels etc ontvang je na de uiterlijke aanmeld datum (17 juli) op je mail.

Met dit evenement biedt het jongerenwerk een platform waar jongeren hun sportieve talenten kunnen ontwikkelen en laten zien, terwijl ze genieten van een leuke en competitieve sfeer. Zorg dat je erbij bent en strijd mee voor de titel!

 

 

Boottochten voor mantelzorgers

Locatie: Parkeerplaats de Grintwal, Hasselt
Datum: 17, 18, 19 of 20 juni
Tijd: 09:30 - 16:00

Boottochten voor mantelzorgers uit Zwartewaterland!

Als waardering en in het kader van mantelzorgvriendelijk Zwartewaterland kunt u op 17, 18, 19 of 20 juni aan 1 van deze boottochten voor 5 euro persoon deelnemen.
De boottocht is op het historische passagiersschip de Jonathan.

Vertrek en aankomst: Parkeerplaats Grintwal, Hasselt

Inchecken: vanaf 9.30 uur.

Vertrek: 10.00 uur.

Terugkomst: circa 16.00 uur.

Geef u op voor 13 juni!

Bij de mantelzorgconsulent Lia Ruitenberg per Mail: l.ruitenberg@ijsselheem.nl of bel: 06 13014955

Kosten: 5 euro p.p.

 

Walking Football

Locatie: Sportlaan 2b, SC Genemuiden
Datum: Elke donderdag, vanaf 30 mei
Tijd: 10:00 - 11:00

Hou jij van voetbal, maar wel op een lager tempo?
Dan is Walking Football precies wat je zoekt!

 

Een nieuwe voetbalvorm voor mensen die nog lekker actief bezig willen zijn. Kom gerust eens langs, zien we je daar?

Meld je aan via wfgenemuiden@outlook.com of klik op de onderstaande knop!

Natuurlijk ... bewegen (za)

Locatie: Waterloopbos (parkeerplaats)
Datum: Elke zaterdag
Tijd: 10:00 - 11:00

Natuurlijk … Bewegen

Met deze laagdrempelige training ga ik met mensen naar buiten in een natuurlijke omgeving. Het liefst in bos of park. Bij deze training staat plezier centraal. 

Doordat de oefeningen vanuit de basisbeweging worden aangeboden, is deze training voor alle niveaus geschikt. Je werkt aan je eigen doel.

Wilt u hierover meer informatie, neem dan contact op met: Liesbeth Garnaat: tel. 06 480 54 289 of mail naar info@evenwicht.eu

Samen met je kind in beweging?

Ga samen met jouw kind de uitdaging aan. De
buurtsportcoaches bieden 8 trainingen aan
waarin sport, spel en plezier centraal staan. Mis
deze unieke kans niet om samen met jouw kind
lekker in beweging te blijven

 

Start 1 mei. Aansluiten is nog steeds mogelijk!

8 weken lang
elke woensdagmiddag
van 13:30 tot 14:15 uur

Bij de Sportcontrainer in Hasselt, Bolwerk.

 

Aanmelden is gratis!

Maximaal 8 deelnemers (8 ouders en 8 kinderen vanaf 6 jaar)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vul uw naam in(Vereist)
Vul hieronder eventueel uw vragen of opmerkingen in.

Wandelen in Zwartewaterland

Locatie: Bibliotheek, Dr. H.A.W. van der Vechtlaan 34, Hasselt
Datum: elke vrijdag
Tijd: 10:00 - 12:00

Heeft u zin in een wandeling maar geen zin om alleen op pad te gaan?

U bent van harte welkom om samen te wandelen.
Doelgroep: alle leeftijden
Wanneer: iedere vrijdagochtend
Locatie: Bibliotheek, Hasselt
Tijd: 10.00 uur koffie/thee, 10.30 uur vertrek

Vooraf opgeven is niet nodig.

Wilt u hierover meer informatie, neem dan contact op met: Monique Platel: tel. 06 209 777 85 of mail naar m.platel@ijsselheem.nl

Esclusa Zwartsluis

Locatie: Cingellanden 1 Zwartsluis
Datum: Iedere woensdag
Tijd: 13:00 - 17:00

Esclusa Zwartsluis

Iedere woensdagmiddag van 13:00 t/m 17:00 en vrijdagavond van 19:00 tot 21:00 is de jeugdsoos Esclusa geopend. Heb je zin om te chillen, gamen of lekken samen te zijn met vrienden kom naar Esclusa.

Repaircafé Hasselt

Locatie: Bibliotheek Hasselt, dr. H.A.W. van der Vechtlaan 34, Hasselt
Datum: Iedere laatste donderdag van de maand
Tijd: 13:30 - 15:30

Weggooien? Mooi niet!

Laat je kapotte kleding, huishoudelijke apparaten en computers repareren bij het Repaircafé in de Bibliotheek Hasselt. Het Repaircafé is iedere laatste donderdag van de maand van 13.30 tot 15.30 uur geopend. Met uitzondering van eventueel aan te schaffen onderdelen zijn alle reparaties gratis. Dit geldt ook voor de kop koffie/thee terwijl je wacht.

Cowboymiddagen voor kinderen

Locatie: De geschilde aardappel, Zomerdijk 106, Zwartsluis
Datum: Iedere dinsdag
Tijd: 15:00 - 16:30

De geschilde aardappel is een restaurant, maar we organiseren er ook tal van leuke bijeenkomsten. Onder andere cowboymiddagen voor kinderen.

We organiseren iedere dinsdag natuurlijke middagen voor kinderen. We gaan allereerst veel met de paarden doen. Als een soort cowboys. We gaan soms rijden, maar ook het voer regelen, waterbakken vullen, vegen en veel echt werk doen met de paarden. Jullie mogen ze uit de wei halen, borstelen, cowboy-oefeningen aan de hand doen en verzorgen. We leggen van alles uit. Hiernaast worden er andere dingen georganiseerd. Bijvoorbeeld groente oogsten, outdoor koken, verhalen vertellen bij een kampvuur, de natuur in, lammetjes of kalfjes bekijken bij een boerderij in de buurt, iets maken van natuurlijke materialen en nog veel meer. We hebben per keer een leuk thema. Meedoen mag, maar hoeft niet. Je mag ook lekker de hele middag bij de paarden blijven.

Moestuin voor kinderen

Locatie: De geschilde aardappel, Zomerdijk 106, Zwartsluis
Datum: Iedere woensdag
Tijd: 15:00 - 16:30

De geschilde aardappel is een restaurant, maar we organiseren er ook tal van leuke bijeenkomsten. Onder andere moestuin voor kinderen.

In dit programma krijgt iedereen een eigen stukje moestuin. Dit is op een hele leuke plek, vlak langs het water (met een gaashek ervoor) en naast de shetlanders Roosje en Bella. In het begin van het seizoen gaan we de moestuin voorbereiden, zaaien in kweekpotjes (die je mee kunt nemen naar huis), uitplanten en verzorgen. Als de groente of het fruit rijp is gaan we het oogsten en bedenken we er allerlei gerechten bij. Zo werken we langzaam toe naar een outdoor kook-middag aan het eind van het seizoen. Op deze middag mag je je hele familie uitnodigen en hen verwennen met een compleet zelf gekweekt, zelf bedacht scala aan hapjes. De sfeer is houtvuur, gitaar, theeketels aan een driepoot en spiezen met groenten.
We starten iedere middag met een mooi thema over de natuur of over duurzaamheid. We zoeken daarom dus kinderen, die graag duurzaamheid mee ontwikkelen. Hoe kun je de wereld om je heen natuurlijk gebruiken en natuurlijk verbeteren?
Tussen het moestuinieren en koken door gaan jullie hout bewerken, met de paarden werken of allerlei andere natuurlijke activiteiten doen. En in de rust en ruimte van de natuur komen er vaak de mooiste gesprekken op gang. Dit programma is ook fijn voor iedereen, die wel eens ergens tegenaan loopt.

Moestuin voor volwassenen

Locatie: De geschilde aardappel, Zomerdijk 106, Zwartsluis
Datum: Iedere woensdag
Tijd: 08:00 - 12:00

De geschilde aardappel is een restaurant, maar we organiseren er ook tal van leuke bijeenkomsten. Onder andere moestuin voor volwassenen.

Dit programma is voor iedereen, die het pure natuurlijke denken van deze stichting leuk vindt en wel zou willen bijdragen aan de verdere ontwikkeling daarvan. In principe krijgt iedereen  een stuk moestuin. Hier gaan we zaaien, planten, verzorgen en oogsten. We maken van de oogst prachtige nieuwe zelf bedachte gerechten. Deze bereiden we op een barbecue, in een hooikist, in een tajine of op een vuurtje. Aan het eind van het seizoen organiseren we een dag waar je voor al je vrienden en familie alternatieve zelf bedachte en zelf gekweekte gerechten maakt. De sfeer is country, gitaar en natuur.

Naast het tuinieren en koken, kun je ook hout bewerken (bijvoorbeeld een meubel maken), dingen met paarden doen of leren over geneeskrachtige of lekkere plantjes, die je overal zo maar in de natuur kunt vinden.
Aangezien het een erg rustgevend programma is, kan dit ook een prachtig programma zijn om tot jezelf te komen. Mooie gesprekken met ons of onderling helpen als je ergens tegenaan bent gelopen of een nieuwe stap wilt zetten. Alle oordelen en frustraties gaan eraf, zodat het vanaf nu helemaal op jouw manier kan gaan.