JOGG Zwartewaterland

Een gezonde jeugd begint bij een gezonde omgeving. Daarom maakt JOGG Zwartewaterland de plekken waar kinderen veel komen gezonder. Zodat ze thuis, op school of op hun sportvereniging meer bewegen en gezonder eten. Zo maken we gezond opgroeien de normaalste zaak van de wereld.

 

Samen met partijen in Zwartewaterland werken we aan verschillende thema’s zoals Drink Water!, Groente, zet je tanden er in! En ‘Gratis bewegen, Gewoon doen!’.

 

Bekijk hieronder alle activiteiten, interventies en campagnes van JOGG Zwartewaterland

Zit jij op de basisschool en wil jij weer fit worden? GOAL! is een programma voor jou en je ouder(s) waarbij je leert hoe je gezond kan leven.

Wat gaan we doen?

  • We gaan conditie opbouwen. Hiervoor maken we samen met jou en je ouders een plan; een GOAL!
  • We proberen verschillende sporten uit om te kijken welke sport het beste bij jou past
  • Wij geven tips en advies over voeding; wat heb je nodig op een dag? Wat houdt je fit en gezond? Hoeveel mag je eten?

GOAL! is in groepsverband en de maximale groep bestaat uit 10 deelnemers. Samen gaan we met elkaar aan de slag onder professionele begeleiding van een diëtist, kinderfysio, orthopedagoog en buurtsportcoach.

 

Ga naar de pagina Leefstijlprogramma GOAL! voor meer informatie en aanmelden.

Ga samen met je klas op supermarktsafari, kook samen pompoenmuffins, pluk appels uit de bomen en maak er gezonde appelchips van. Het kan allemaal binnen het voedingseducatieprogramma.

Tijdens de Peuter4daagse gaan kinderen t/m 3 jaar vier dagen op pad. Dat gebeurt rondom de maand juni. De pedagogisch medewerkers wandelen dagelijks tijdens de opvanguren van de kinderopvang/peuterspeelzaal minimaal een kwartier langs een zelf uitgezette route. Na afloop van deze vier dagen ontvangen de kinderen een vrolijke, officiële medaille als beloning.

Schrijf jij jouw organisatie in voor de Peuter4daagse, dan helpen wij jullie graag bij het aankleden van het feest. Ter ondersteuning krijgen kinderdagverblijven en peuterspeelzalen na inschrijving de beschikking over digitale promotiematerialen in een online toolkit. Hierbij kun je denken aan posters, (in te kleuren) vlaggetjes, stempelkaarten en wandeldiploma’s.

Een belangrijk onderdeel van de Peuter4daagse is de medaille. De officiële Peuter4daagse medailles kunnen bij inschrijving besteld worden.

Neem contact op met de JOGG-regisseur van Zwartewaterland voor meer informatie en aanmelden.

JOGG regisseur

Denise Homminga

d.homminga@zwartewaterland.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Naam