Moestuin voor kinderen

Locatie: De geschilde aardappel, Zomerdijk 106, Zwartsluis
Datum: Iedere woensdag
Tijd: 15:00 - 16:30

De geschilde aardappel is een restaurant, maar we organiseren er ook tal van leuke bijeenkomsten. Onder andere moestuin voor kinderen.

In dit programma krijgt iedereen een eigen stukje moestuin. Dit is op een hele leuke plek, vlak langs het water (met een gaashek ervoor) en naast de shetlanders Roosje en Bella. In het begin van het seizoen gaan we de moestuin voorbereiden, zaaien in kweekpotjes (die je mee kunt nemen naar huis), uitplanten en verzorgen. Als de groente of het fruit rijp is gaan we het oogsten en bedenken we er allerlei gerechten bij. Zo werken we langzaam toe naar een outdoor kook-middag aan het eind van het seizoen. Op deze middag mag je je hele familie uitnodigen en hen verwennen met een compleet zelf gekweekt, zelf bedacht scala aan hapjes. De sfeer is houtvuur, gitaar, theeketels aan een driepoot en spiezen met groenten.
We starten iedere middag met een mooi thema over de natuur of over duurzaamheid. We zoeken daarom dus kinderen, die graag duurzaamheid mee ontwikkelen. Hoe kun je de wereld om je heen natuurlijk gebruiken en natuurlijk verbeteren?
Tussen het moestuinieren en koken door gaan jullie hout bewerken, met de paarden werken of allerlei andere natuurlijke activiteiten doen. En in de rust en ruimte van de natuur komen er vaak de mooiste gesprekken op gang. Dit programma is ook fijn voor iedereen, die wel eens ergens tegenaan loopt.