Maatschappelijk werk

De Kern maatschappelijk werk biedt hulp bij vragen of problemen waar je alleen niet uitkomt. Samen kijken we naar wat er voor je nodig is om weer balans te vinden. We bevorderen positieve gezondheid en welzijn in brede zin.

Wat doen we?

Maatschappelijk werk ondersteunt, begeleidt of adviseert, bijvoorbeeld bij scheidingen, financiële problemen (klein en groot), relatieproblemen, het verwerken van ingrijpende of kleinere gebeurtenissen in de persoonlijk sfeer die spanningen oproepen, rond zelfvertrouwen en assertiviteit, burn-out of vermoeidheidsklachten, problemen op het werk of met familie, als je niet lekker in je vel zit en je weet niet goed waarom, als je ergens hulp bij nodig hebt maar je weet niet waar je dat kunt vinden, als je gewoon eens wilt sparren over vragen over je leven.

 

We kijken, zoeken en denken graag met je mee als je ergens tegenaan loopt.

 

We bieden ook praktische hulpverlening: o.a. meedenken op het gebied van (sociale) voorzieningen, schulden (klein en groot), grip op je maandlasten, regelingen en instanties, uitkeringen, werk en inkomen en toeslagen. We ondersteunen bij het lezen van moeilijke post en het invullen van lastige formulieren.

Voor wie?

Je kunt bij ons terecht voor algemeen maatschappelijk werk, schoolmaatschappelijk werk en cursussen. De Kern is er voor alle leeftijden; kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. De hulpverlening van De Kern is dichtbij en gratis. Voor gesprekken reserveren we een ruimte in het gemeentehuis maar we kunnen ook bij je thuis komen als je dat liever wilt.

Schoolmaatschappelijk werk.

Soms gaat het even wat minder in het leven. Dan is het fijn om terug te kunnen vallen op vrienden of familie. Soms kan dat om de een of andere reden niet. Gelukkig ben je ook dan niet alleen.

Regelmatig zijn er namelijk maatschappelijk werkers te vinden op verschillende scholen in Zwartewaterland. Zij helpen ouders, kinderen en leerkrachten weer even op weg naar een goed leven wanneer dat nodig is. De schoolmaatschappelijk werkers van De Kern denken bijvoorbeeld actief mee over opvoedkwesties, op school en thuis. Maar ook als het kind niet lekker in zijn/haar vel zit. Dit doen ze door gesprekken te voeren met de ouders, leerkrachten en natuurlijk de kinderen zelf. Deze gesprekken vinden plaats op school of thuis.

Cursussen.

We bieden meerdere cursussen aan. Klik op de onderstaande button voor meer informatie.

Aanmelden.

Je kunt je bij ons aanmelden via de onderstaande button, of bellen naar onze Receptie: 038-4569700.

Van harte welkom!

Team Zwartewaterland,

Norma Gerritsen,
Wilhelmien Krop,
Henriette Rohaan,
Egbert Beuzenberg,
Michiel van Berkum,
Jaap Poetsma.