PGVZ

Dementie is een ingrijpende ziekte voor degene zelf, maar ook alle betrokkenen. Onze casemanagers dementie kunnen hierbij helpen. Een casemanager kan u adviseren over de impact die dementie kan hebben, hoe u met dementie om kunt gaan en de mogelijkheden aan hulp in de thuissituatie.

Casemanagement dementie

De casemanager is er om u te begeleiden en om er voor u te zijn. Zij kan de zorg regelen en gaat een langdurige, vertrouwde relatie met u aan. Zij kan bijvoorbeeld meedenken over belangrijke beslissingen en creatief meedenken over oplossingen om te voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken.

Ook voor mantelzorgers is de casemanager er om te helpen. Ze hebben veel kennis van zorgmogelijkheden en kunnen u op weg helpen met het regelen van hulp. Daarnaast zijn ze er om naar je te luisteren en al je vragen over de ziekte te beantwoorden.

U komt in aanmerking wanneer de diagnose dementie is gesteld. Maar ook wanneer u een ‘niet pluis gevoel’ heeft, kunt u uw huisarts vragen om een casemanager dementie. Wil u meer informatie over casemanagement dementie van PGVZ? Neem contact met ons op via 038-3331794 en wij helpen u verder!

PGVZ is aangesloten bij het Netwerk Dementie IJssel-Vecht.