BOEKen(ge)ZIN

BOEKen(ge)ZIN is een programma dat speciaal is ontwikkeld voor ouders met jonge kinderen in de leeftijd van 0 tot 3 jaar. Alle ouders (van een eerste kind) worden hiervoor uitgenodigd, vanuit de GGD. Heb je als ouder een kind in deze leeftijd, geef je dan op.

Het programma

Bij BOEKen(ge)ZIN praat je in vaste groepen met andere ouders. Wat gaat er wel of niet goed gaat bij het opvoeden en opgroeien van je kind. Je wisselt ervaringen, tips en adviezen met elkaar uit. Dat kunnen tips en adviezen van andere ouders zijn of van de jeugdverpleegkundige die de groepsbijeenkomst leidt.

De groep komt tijdens de periode van 0 tot 3 jaar van je kind zes keer bij elkaar. De bijeenkomst is altijd op een dinsdagavond van 19.30 – 21.30 uur. Iedere keer staat er een ander thema centraal. De volgende thema’s kun je verwachten:

  • Bijeenkomst 1 — Contact met je kind
  • Bijeenkomst 2 — Topouders
  • Bijeenkomst 3 — Meer met taal
  • Bijeenkomst 4 — Meer met voorlezen
  • Bijeenkomst 5 — Spelenderwijs opvoeden
  • Bijeenkomst 6 — Timemanagement

 

We bieden een afwisselend programma aan, afgestemd op ouders van nu. Waar krijgen zij bij het opvoeden en opgroeien van hun kind dagelijks mee te maken?

Een prentenboek mee naar huis

Bij iedere bijeenkomst krijg je een prentenboek mee naar huis, deze mag je houden. Het is belangrijk, dat je dagelijks voorleest met je kind. Ook al is je kind nog heel klein. Door veel te lezen, bouwt je kind een grote woordenschat op. Let ook op de boekenlegger, die je in het prentenboek aantreft. Hierop staan tips en adviezen die het lezen thuis extra leuk maken voor je kind. Plezier in het lezen staat bij ons voorop!

Aanmelden

Als je kind ongeveer 2 maanden is, vraagt de jeugdverpleegkundige of je wilt meedoen aan dit programma. Iedere ouder ontvangt bij aanmelding een prentenboek en een formulier om lid te worden van de Bibliotheek. Je kunt dan meteen aan de slag.

 

Vragen en meer informatie

Heb je nog vragen over dit programma? Dan kun je altijd bij de jeugdverpleegkundige of de jeugdarts van je kind terecht. Bel naar  038 – 428 14 28  of stuur een e-mail naar jgzzwartewaterland@ggdijsselland.nl.